Tel.: +36 204 103 948
Expodom.hu
Bevásárlókosár 0,00 Ft

Hogyan válasszuk ki a párt sátorát

A gyorsan összecsukható sátrak, számos esemény szerves részévé váltak. Legyen szó családi rendezvényről, sütögetésről, esküvőről vagy vállalati rendezvényről, a gyorsan összecsukható  sátrak tökéletes védelmet nyújtanak mind az eső, mind a nap ellen. Ha csak egy sátrat vásárolna, de nem tud választani, szeretnénk segíteni Önöknek a választás meghozatalába.

A sátrak többféle típusát ismerjük. A legelterjedtebbek a klasszikus csőszerkezetek és a gyorsan összecsukható ollósszerkezetek.

Csőszerkezet

A csőszerkezet valamivel olcsóbb, de a összeszerelése időigényes és összetett. Ha yorsan kell felépítenie egy sátrat, akkor ez a rendszer, biztosan nem alkalmas az Ön számára. A sátorcsövek összerakása nemcsak sok időt vesz igénybe, de egy ember alig tudja elvégezni egyedül.

A csőszerkezet instabil, és alig bírja ki még a legkisebb széllökéseket is.

Ollós szerkezet

Az ollós szerkezetű gyorsan összecsukható sátrakat a sebesség, a mobilitás és a tárolás könnyedsége jellemzi. Ellentétben a csőszerkezet építésével, egy ollós szerkezetű, gyorsan összecsukható sátor építése, nem igényel semmilyen szerszámot, és egy személy is gond nélkül fel tudja állítani.

A gyorsan összecsukható ollós konstrukció nagyobb szállítási és tárolási kényelmet biztosít. Néhány perc alatt fel lehet állítani, és belefér egy kisebb személygépkocsiba is, mivel a leghosszabb oldal csak 1,48 m hosszú. Hatszögletű szerkezetek esetén 1,6 m. Ehhez mindössze néhány percre van szüksége, és nem kell pazarolnia az értékes idejét. Minden gyorsan összecsukható szerkezet csavarozott, esetleges sérülés esetén a sérült alkatrészeket Ön is kicserélheti.

A sátor méretének kiválasztása

A legfontosabb, a megfelelő sátorméret kiválasztása. Alapvető fontosságú, hogy mire szeretnénk használni és hány ember számára. Ha egy értékesítési standra van szüksége, akkor egy 2x2 méteres sátor csökkenti a bérleti költségeket. Ha tervez egy nagycsaládos összejövetelt vagy egy céges partit, amerre sok ember jönne, akkor a 6x3 méteres pavilonsátor, fenséges helyet biztosítana a szórakozáshoz, vendégei számára. A legnépszerűbb és legkedveltebb sátor a 3x3 méteres, amely sokoldalú alkalmazást biztosit, mint promóciós sátor, értékesítési stand, kerti pavilon stb. A gyorsan összecsukható sátrak összetoldhatók és kombinálhatók, így szükség szerint létrehozhat különböző  méreteket és formákat is.

Vázszerkezet

Egy másik fontos elem, a kiválasztás során, a gyorsan összecsukható sátor vázszerkezete.

Acélszerkezet

Ez egy alap és legjobban értékesített gyorsan összecsukható sátorszerkezet. A szerkezet nehezebb és a 30x30 mm-es átmérőjű támasztóláb biztosítja a megfelelő stabilitást. A nők azonban minden bizonnyal értékelni fogják az alumíniumváz dizájnját, amikor egy gyorsan összecsukható sátorban gondolkodnak.

Alumíniumszerkezet

Lényegesen könnyebb, és mondjuk ki az igazságot, esztétikusabb, mint az acél. Könnyű szerkezete ellenére az alumínium gyorsan összecsukható sátor elegendő stabilitással és erővel rendelkezik.

Alumínium hexagon kivitel

Azok, akik még nem döntöttek a megfelelő gyorsan összecsukható sátorról, és valami különlegeset keresnek, azoknak biztosan tetszeni fog a hatszögletű profilú váz. Ez egy profi gyorsan összecsukható sátor, mely már luxusosabb és robusztusabb, mint bármelyik másik sátor.  A robusztusságuk ellenére ezek a sátrak nem vesztették el a legnagyobb előnyöket, mint például a felállítás sebességét, a mobilitást és a könnyű tárolást. Ez a legerősebb alumínium vázszerkezet jelenleg a piacon. A támasztóláb 6-szögletes alakja tökéletes stabilitást biztosít és megfelelő rögzítés esetén a sátor ellenáll a legszélsőségesebb időjárási viszonyoknak is.

Tető és oldalfalak

Minden gyorsan összecsukható sátornak van egy tetőponyvája, amely Oxford 800D vízálló anyagból készült. 6 szín közül választhatunk: fehér, sárga, piros, zöld, kék és fekete. Szüksége van egy fehér tetőre és kék oldalfalakra? Semmi gond, kiválaszthatja azt a színkombinációt, ami az Ön igényeinek megfelel.

Az oldalfalakat egyszerűen tépőzáras rögzítőkkel rögzítik a tetőszerkezethez. Az oldalfalak védelmet nyújtanak a szél ellen, ezáltal az időjárás nem korlátozza a használatát.

Rögzítés

Annak érdekében, hogy biztos legyen, hogy a sátort nem fúja el a szél, javasoljuk, hogy a sátrakat megfelelően rögzítse. A rögzítés egyszerűbb változata a lábak terhelése, vízzel töltött nehezékekkel. Ezek vízzel vagy homokkal tölthetők és egymásra rakhatók. A sátrat így szilárdan rögzítheti egy olyan felületen is, ahol nem lehet egy rögzítő cöveket leverni.

A sátrakhoz, szállítótáskát, védőzsákot és egyéb kiegészítőket és alkatrészeket lehet vásárolni.

További cikkek a tanácsadáshoz