Tel.: +36 204 103 948
Bevásárlókosár 0,00 Ft

Milyen lesz az időjárás

Milyen lesz az időjárás holnap és milyen előrejelzéseket használunk?

Ahogy, növekszik a napsütéses napok száma, kiállítások, piacok, vásárok és a szabadtéri rendezvények szezonja lassan megnyílik. Események friss levegőn sajátos, utánozhatatlan légkörrel rendelkeznek, de a szeszélyes időjárás veszélyét is hordozzák. Ezért minden eseményre, amelyre készül, akár vendégként, akár eladóként, előre kellene tudni az időjárási viszonyokat, legalább az esemény időpontjára.

Valószínűleg mindenki, aki valaha használta az összecsukható sátrát, tudja, hogy a szél egy sokkal nagyobb ellenség, mint az eső. Erős szélben az ember a saját piaci sátrával küzd, és azon dolgozik, hogy ez ne repüljön el valahova. Ha el akarja kerülni a gondokat a széllel, javasoljuk Önnek a összecsukható hexagon sátrat amely átlagnál nagyobb szélállósággal rendelkezik. Magunk is ezeket használjuk, így tudjuk, hogy ellenállnak az erős szélnek is.

A legjobb módja annak, hogy megtudja, hogy elázik e maga vagy az áruja, az az online időjárás-előrejelzés. Annak ellenére, hogy mindenkinek van egy okostelefonja, amelyen az időjárási applikációk találhatók, ezek legtöbb esetben csak alapvető információkat nyújtanak. Tapasztalataink alapján tudjuk, hogy jobb figyelni a részletesebb időjárás-előrejelzéseket szakemberektől. Például a szélerősségről és a várható szélirányról. Ezért a következő sorokban szeretnénk ajánlani az általunk használt szolgáltatásokat. Semmilyen időjárás-előrejelzés nem adhat 100% -os garanciát, megtörtént már, hogy eláztunk akkor is, amikor a napsütési jelentést kaptunk, de ezek az appok hosszú távon megbízható források.

Magyarországon leggyakrabban használt időjárás előrejelzők

Rendelkeznek 3 vagy 10 napos előrejelzéssel, valamint többféle térképpel.
A 3 napos előrejelzések általában nem mutatnak egymástól nagy eltéréseket és aránylag pontosak.

Yr.no

Egy népszerű norvég szerver, amely nagy érdeklődést élvez Szlovákiában. Sokan esküsznek, hogy pontosabb, mint az SHMÚ. Nem fogunk vitázni, hogy ez nem így van. Az SHMÚ mellé fedezetként használjuk. Pontosak voltak az óránkénti időjárási előrejelzések esetében. Azonban nem tapasztaltunk szignifikáns időjárási változást az yr.no és az SHMU között. Ne várják, hogy egyik jelenteni fogja az esős időjárást és a második napos időjárás. Úgy véljük azonban, hogy ez a szerver mindenekelőtt jó marketinggel rendelkezik. A szolgáltatások nem sokkal jobbak, mint a szlovák honlapon.

Accuweather

Az egyik legendás online időjárás-előrejelzés, amelyre még néhányan minden bizonnyal emlékezünk az első okostelefonjainkról. Információkat az Accuweather szolgáltatásról számos időjárás-előrejelző applikáció használ az okostelefonokon, így nem kell aggódnia a torzított előrejelzésekről a szolgáltatás használata során. Úgy tűnik számunkra, hogy a fenti szolgáltatásokhoz képest az Accuweather még mindig kevésbé pontos az eső előrejelzésében. A szélsebesség előrejelzésük viszonylag megbízható. Ha Ön inkább konzervatív felhasználó, akkor számára az Accuweather szolgáltatás megfelelő.

Windy

A Windy.com egyedülálló. Ez egy Cseh startup, amely létrejött eredetileg csak az Ivo Lukačovič alkotójának rendelkezésére, aki a kiteboard szenvedélyes pilótája. Idővel azonban a Windy teljes időjárási információs platformra fejlődött, ahol egy áttekinthető térképen látható, hogy mi történik azon a helyen, amely érdekli. Windy segíti a mentőszolgálat tagjait a hurrikánok és más természeti katasztrófák esetén, és bár reméljük, hogy soha ezekre az információkra nem lesz szüksége, ha részletes időjárási jelentéseket szeretne, átlagon felüli szép vizuálizálásban, Windy nagyon jó választás.

SHMU

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézetet valószínűleg mindannyiunk ismerjük, és az előrejelzések keresése első lépésben honlapukra vezet. Leggyakrabban az Aladin modellt használjuk, amely egy három napos meteogram, ahol megtalálható Szlovákiában egy konkrét hely. Lehetőség van egy 10 napos előrejelzési meteogram használatára is, de saját tapasztalatainkból tudjuk, hogy e szerint nem lehet tájékozódni. Mindkét esetben kapunk egy 2 órás vagy 6 órás hőmérséklet előrejelzést, a felhőzet fejlődést, a csapadékmennyiséget, a légnyomást, a szélsebességet / széllökést és a szél irányát 10 méterrel a felszín felett, ami elégséges egy normál használathoz.

ČHMÚ

Ha gyakran megy a Csehországi kiállításokra vagy más rendezvényekre, kipróbálhatja a Cseh Hidrometeorológiai Intézet adatait. Megbízhatóan dolgoznak, és többé-kevésbé ugyanazokat az adatokat kapja, mint az SHMU. Ez a Cseh Köztársaság számára feltétlenül biztonságot jelent, bár már megtörtént, hogy esős napokat jósoltak és a nap gyönyörűen ragyogott az eseményen. Ez azonban bármilyen előrejelzéssel megtörténhet. Úgy tűnik számunkra, hogy a ČHMU jelentősen pontos a hőmérsékletet előrejelzés terén.

 

Természetesen jóval nagyobb az időjárás-jelentő szolgáltatások és applikációk száma, például valaki előnyben részesíti az időjárás-előrejelzést a Yahoo-tól. Ha jól fogja kombinálni az általunk ajánlott szolgáltatásokat, 95% -a nem fogja meglepni az időjárás. És ha mégis csak meglepetés érné, ismételten javasoljuk a mi stabil, összecsukható hexa sátrainkat, amelyek megvédik Önt az esőtől, naptól és erős széltől is. Sok kellemes napot és sikeres eseményeket kívánunk Önnek, a friss levegőn.