Tel.: +36 204 103 948
Bevásárlókosár 0,00 Ft

Sátor bérlése

Miért jobb, ha megvásárolja a sátrat, mint ha béreli?

A harmonika típusú sátrak azért nagyszerűek, mert széleskörűen felhasználhatóak. Függetlenül attól, hogy kültéri-, vagy beltéri az esemény, amit tervez, a party sátrakat bármikor használhatja.

Ha egyszeri alkalomhoz kellene, de nincsen gyorsan kinyitható sátra, akkor valószínűleg a kölcsönzés jut eszébe megoldásként -arra gondolván, hogy egyszeri alkalomra nem érdemes megvásárolnia a sátrat. Valójában nem ez a helyzet. 

A sátorkölcsönzés végső ára magas lesz.

Tapasztalatból tudjuk, hogy kifizetődőbb megvenni a sátrat. Vegyük a legkézenfekvőbb helyzetet. Szüksége van a rendezvénysátorra egy hétvégére esküvőre, kiállításra,  vásárra, vagy kerti partihoz. Mindössze egy sátorra van szüksége, és mindössze 1-2 napig.

Sátor bérlése

A legkisebb méretű sátrak esküvőre legkevesebb napi 25–30 euróba kerülnek. Olyan ajánlatokat is talál majd, ahol négyzetméterre számítják ki a fizetendő bérleti díjat. Mindig az adott szolgáltatótól függ. A "kisbetűs rész" az, hogy ezért a bérleti díjért csak a vázszerkezetet és tetőt kaphatja meg. A falakat nem kell beleszámítani ebbe az összegbe.

Külön kell azért fizetnie, hogy védelmet biztosítson a sátrának, vagy hogy oldalfalakkal védje a sátra látogatóit. Adja ehhez hozzá a szállítási költséget, az üzemanyag árát a sátor el- és visszaszállításáért és a sátor bérleti díja máris jelentősen megemelkedik.

A bérelt sátor ritkán hibátlan

A megnövekedett ár mellett, egyéb hátrányokkal is szembesülhet, leggyakrabban a sátor nem megfelelő állapotával. Az esetek többségében a sátornak jól kell kinéznie. A bérelt sátrakra viszont ez többnyire nem érvényes. Ne legyenek illúziói. Ha valaki bérel valamit, nem sajátjaként viseli gondját.

Ha bérel, legjobb esetben egy használt sátrat kap, de gyakran a sátorvászon nem csak használt, de piszkos és szakadt, a legrosszabb esetben pedig a vázszerkezeten is meglátszanak a használat nyomai. Ha valaha hajtogatott már fordítva összetűrt, vagy szakadozott hírlevelet, akkor tudja, hogy mire gondolunk. A bérelt sátrak állapota soha nem lesz 100%-os. A sátrak a bérbeadó számára fogyóanyagok, használják, ameddig csak tudják, és amikor teljesen tönkremennek, új termékekkel helyettesítik.

Vigyáznia kell a sátor átvételekor és visszaadásakor

Számolnia kell a fentieken kívül, egyéb kellemetlenségekkel is. Kevesen ellenőrzik a sátor állapotát átvételkor, holott ezért szerződésben rögzített felelősséget viselnek. A kölcsönadó cég azonban visszavitelkor mindig ellenőrzi a sátrat. Kap egy használt sátrat, amit ugyanabban az állapotban visz vissza, viszont a letét visszatérítését megtagadja a bérbeadó. A sátor elvitelekor mindig fizet óvadékot. Az ötlet jó, a sátrat tönkrement állapotban nem lehet visszaadni. Sajnos, a letéttel gyakran visszaélnek, jogtalanul megtagadhatják a visszaadását, abban bízva, hogy néhány tíz euróért senki nem vitatkozik. 

Egy bérelt sátor nem mindig képviseli Önt megfelelően

Reklám sátor

Az utolsó dolog, amit említünk, az az, hogy különösen akkor, amikor a szolgáltatásait, vagy termékeit szeretné bemutatni, a benyomás, amit kelt, különösen fontos. Ezért jó, ha a sátor újszerűnek tűnik, nem törött, nem piszkos. Ráadásul, ha saját sátra van, azt meg is személyesítheti. Például nyomtathat reklámfeliratot a tetőre, vagy az oldalfalra. Ez már egy jelentős lépés a versenytársaktól való diferenciálódás felé. Ezt a lehetőséget viszont a kölcsönzött sátrak sosem biztosítják. 

Az új sátor megvásárlása az esetek többségében kifizetődőbb

Mihelyt felméri az összes hátrányt, és kiszámítja a végső költségét a sátornak, ami sosem lesz tökéletes állapotban, rájön, hogy a sátor két napra való bérlésének a költségeért + egy valójában elhanyagolható plusz összegért vásárolhat egy új, minőségi pavilont, amelyet bárhogyan megszemélyesíthet. Ráadásul, bizonyos lehet afelől, hogy a vázszerkezet stabil és a felszerelése egyszerű. 

Higgye el, még ha úgy gondolná is, hogy csak egyszer lesz rá szüksége - csak arra az egy esküvőre, sok más alkalommal fogja még használni.