Tel.: +36 204 103 948
Bevásárlókosár 0,00 Ft

8 tipp a tökéletes grillezéshez

A tökéletes grill? Figyeljen a vendégekre, ne aggódjon az eső miatt.

A jó grill egy fontos része a nyárnak. Ezt igazolja a hétvégénként hagyományos grillen elkészített számtalan specialitás. Ha van egy lakóháza, hétvégi háza vagy egy nyaralója kerttel vagy terasszal, biztosan időről időre meg kell szerveznie egy grillpartit. Ha ezt még nem tette volna meg, vagy ha az utolsó grillpartija egy katasztrófa volt, olvassa el a jó grillezés szervezésének tippjeit, hogy mindenki tökéletesen érezhesse magát.

Tervezze meg a grillpartit jóval a vásárlás előtt.

Vásárlás előtt tervezze meg a grillezését

Egy jó grillezés nem a reggeli vásárlással indul a délutáni grillezéshez. Ha azt szeretné, hogy minden tökéletes legyen, tervezzen meg mindent néhány nappal az esemény előtt. A vendégek száma, az ételek mennyisége (eldobható papír edények), díszek, italok, szólni a szomszédoknak, hogy tudjanak róla, egy igazi férfi pedig mindig ellenőrzi előzetesen a grill állapotát is. Nézze meg, hogy működik-e és hogy milyen az utolsó grillezés utáni állapota. Nem kell tökéletesen tisztának lennie, de a grillen marad égett ételmaradék nem túl vonzó. A biztonság érdekében ellenőrizze az időjárás-előrejelzést.

Ne féljen az esőtől!

Ne féljen az esőtől

Amikor grillpartit tervez és több vendéget szeretne meghívni, a legnagyobb problémát a mindenki számára megfelelő időpont megtalálása jelenti, időjárástól függetlenül. Még egy vihar sem állíthatja meg Önt, mert a tervezett szórakozást a sátrak segítségével meg lehet menteni. Kiválóan alkalmasak erre a  célra a gyorsan összecsukható sátrak, amelyek percek alatt felállíthatóak, akár hölgyek által is. Az időjárás szeszélyei sem érik váratlanul ezeket a sátrakat. Oldalfalakat is lehet rájuk rögzíteni, a grill sátor teljesen zárttá tehető, így védve lesz szélben is. Az időjárás megváltozása az utolsó pillanatban így nem jelent majd problémát.

Ismerje meg a vendégei ízlését.

Mielőtt bevásárolunk, mindig kihívás megállítani az önző önmagunkat és figyelembe venni vendégeink ízléseit és preferenciáit. Nyilván Ön a ház ura és a vendégeknek el kell fogadniuk, hogy a főétel az Ön kedvence, de készítse el vendégei preferenciáit is, biztosan boldoggá teszi őket. Oldottabbak lesznek, ha a szórakozás mellett jót tudnak enni is, ezek a részletek pedig jelentősen javítják majd a hangulatot.

Ne csak a grillre figyeljen!

Valószínűleg mindannyiunknak volt már olyan grillpartiban részünk, ahol az étel szuper volt ugyan, de nem volt szórakoztató. Sajnos ez egy gyakori hiba a házigazdáknál. Ne becsülje alá ezt a részletet, és ne hagyja, hogy a hangulatot valaki más hozza létre. Igen, mindig jó ötlet, ha bevonja a feleségét vagy a partnerét, de általában Ök több időt töltenek a jelenlévő hölgyekkel. A férfiaknak férfi társaságra van szükségük, így a grill gondozása mellett fordítson rájuk is kellő figyelmet. Valójában csak nagyon kevés grillféleséghez szükséges az állandó  jelenlét. Figyeljen hát arra, hogy ne felejtse el a vendégekkel szemben való házigazdai kötelezettségeit. Egy jó séfnek személyre szabott ételeket kell kínálnia a vendégek számára.

Használja a kiegészítőket.

Használjon hasznos kiegészítőket

A grillezés is fejlődik, ami azt jelenti, hogy ezen a területen is rengeteg újdonsággal találkozhatunk. Nem az  elektromos grill hőmérsékletének megfigyelésére gondolunk. Inkább gyakorlati dolgok érdekelnek. Tegye fel a kötényét, talán kicsit melegebb lesz, de nem fog járni piszkosan, zsírosan a vendégek között. Alumínium tálat is elhelyezhet az edény alá, vagy legalább egy alumíniumfóliát. Az felfogja majd a zsírt, ami így nem csöpög a parázsra és nem füstölög fölöslegesen. Használjon továbbá rácsokat - pl. hal grillrácsot és grillfogót, hogy egyszerűsítse a munkáját, és ne égesse meg magát. A fontosabb eseményekhez jófajta brikettet is vásárolhat, és jó, ha előzetesen kipróbálja őket. És még egy jó tipp, ha a rovarok a grillparti alatt zavarnák: tegyen levendulát és citromot a grill köré és az asztalokra, így biztosan megszabadul a nemkívánatos látogatóktól.

Ne felejtsen el sok folyadékokat fogyasztani.

Ne felejtsen fogyasztani folyadékokat

Bár istenkáromlásnak hangzik, de a grill ételek nemcsak sörrel jók. Természetesen a sör az ideális a grillezéshez, de kár lenne, ha csak a sörre fókuszálna. A nyári hőmérséklet nem ideális sok alkohol fogyasztására, de ne hagyja ki a lehetőséget, hogy meglepje a barátait egy házi készítésű itallal. És ha nem iszik alkoholt, semmi sem jobb, mint egy házi limonádé, megfelelően lehűtve. Ez mindig jól jöhet, mert a sört is időről időre le kell cserélni.

Legyen eredeti!

He elméje kreatív és vágyik arra, hogy eredeti dolgokat megtapasztaljon, a grillparti, a kert és a kreativitás kombinációja  verhetetlen dolgokat szülhet. Díszítse fel az egész teret. Gondolhat például egy tematikus grillezésre is. Egy középkori fogadás remek ötlet lehet. Az esti/éjszakai grillezés is érdekes lehet. Elég egy jó helyre világító fáklya + adjon hozzá egyéb összetevőket, mint a megfelelő zenét, jól összeválogatott díszleteket, és még egy közönséges kerti parti is lehet egy olyan esemény, amelyről még évekig beszélni fognak a barátokkal. Ezúttal sem akadályozhatja meg semmi abban, hogy kreatívan használja a gyorsan összecsukható sátrakat. Segítségére lesznek egy felejthetetlen élmény megszervezésében is.

Ne felejtsen el ajándékokat adni a vendégeknek.

Valószínűleg ezt már magától értetődő módon megteszi, de ha mégsem, ne felejtse el, hogy a vendégeket a végén meg kell ajándékozni. Tapasztalatból tudjuk, hogy sok élelmiszer megmarad a grillezés után. Tartson meg belőle a család számára, de adjon a vendégeknek is, csomagoljon hazavitelre az ételekből. A vendégek örülnek majd, hogy kaptak hazavinni is valamit, a házigazda meg örülhet, hogy nem lesz telepakolva a hűtőszekrénye.