Tel.: +36 204 103 948
Bevásárlókosár 0,00 Ft

Hogyan tároljuk a sátrat télen

Ön egyike az első harmonika sátrak tulajdonosainak? Egész nyáron élvezhette a nyugodt pihenés pillanatait. A nyár múltával azonban esős napok vannak, ősszel pedig éjszakai fagyok. Ez a megfelelő alkalom az összecsukható sátor téli tárolására.

Hogyan tároljuk a sátrat télen

Adunk néhány tippet Önnek, hogy hogyan tárolja megfelelően a kerti pavilonját. A nem megfelelő tárolás miatt megrongálódhat a kerti sátor.

  1. Levesszük a tetőponyvát a vázról. Nem ajánlott a vázon levő tetővel való hosszas tárolása a kerti sátraknak.
  2. A tetőt és az oldalfalakat nedves törlőkendővel vagy kefével megtisztítjuk. Ne próbálja meg mosógépben mosni a sátortetőt, a gumírozott rész tönkremehet, és a sátor nem véd majd az esőtől.
  3. Alaposan szárítsa meg a tetőt és az oldalfalakat. Javasoljuk a természetes napfény használatát. 1-2 óra elégséges a ponyvák megszárításához napos időben. Soha ne tárolja nyirkosan, vagy vizesen a ponyvákat.
  4. Tűrje össze a tetőponyvát és az oldalfalakat és tegye textilzacskóba, vagy dobozba, úgy, hogy ne legyenek hermetikusan lezárva.  A légmentesen lezárt tasakban történő tárolás elősegítené a penészképződést. Ha mégis megtörténne ez a kellemetlen dolog, 1 munkanapon belül pót ponyvákat szállíthatunk Önnek.
  5. Tisztítsa meg a sátorvázar. Különösen a  földdel érintkező részeket. A vázszerkezet nem igényel annyi odafigyelést, mint a tetőponyva. Csak annyit kell tennie, hogy száraz helyen tárolja. A rozsdásodás elkerülésének érdekében, nem javasoljuk a nedves pincében való tárolást.

Most már tudja, hogy hogyan kell egy harmonika vázszerkezetű sátrat télen tárolni ahhoz, hogy az a következő nyári szezonban is szolgálhassa Önt.