Tel.: +36 204 103 948
Bevásárlókosár 0,00 Ft

A sátrak rögzítése

A könnyen összecsukható sátrak rögzítése földre és betonra

A könnyen összecsukható sátor helyes és biztonságos használatához elengedhetetlen  egy helyes és minőségi rögzítés. Sok ügyfelünknek csak hozzávetőleges elképzelése van a sátor rögzítéséről, vagy csak annyit tud, amit valaki tanácsolt, és ezáltal úgy gondolja, hogy sok dolog nem lehetséges.

A rögzítés azonban nem bonyolult és a sátor bárhol rögzíthető, csak meg kell ismerni a rögzítési lehetőségeket. Például, ha egy vásáron vagy egy kiállításon szeretne résztvenni, jó ha előre tudja milyen felületen lesz a rendezvény. Ha a sátrat a saját kertjében, vagy telkén szeretné felállítani, nem kell aggódnia.

A felülettől függetlenül, mindig lehetséges a sátor rögzítése úgy, hogy ne repüljön el erős szél esetén sem. Ha valódi biztonságérzetet szeretne, javasoljuk, hogy fektessen be egy hexagonális alumínium sátorba. A hexagonális sátrak szélvédelme legfeljebb 30 km/h, azaz amíg a meteorológusok erős széljelzést nem adnak. Tehát, ha csak "erősebb" szél fúj, csomagolja ki a sátrat, és gond nélkül felszerelheti. A jó rögzítés garantálja majd, hogy  a helyén maradjon.

Ahogy már írtuk: A rögzítés módja főként attól függ, hogy milyen felületen akarjuk rögzíteni a sátrat.

Rögzítés a földre

Ha a sátor alatti felület agyagos, vagy közönséges talaj, a rögzítés nagyon egyszerű. Alapvetően csak egyszerű sátorcövekek és hevederek szükségesek, és biztonságosan rögzítheti a sátrat. A sátor minden lábánál szükség van egy készletre. Horganyzott sátorcöveket forgalmazunk, amelyek nem rozsdásodnak és az idő teltével is újnak látszanak. A sátorcövek átmérője 1cm, hosszúsága 45cm, ezek a jellemzői teszik lehetővé azt, hogy erős szél sem fogja kirántani. A heveder két részből áll, acélzár van rajta, ezzel lehet állítani a kívánt hosszúságot.

A végén található jó minőségű karabiner a sátorszöghöz való biztonságos kapcsolódást teszi lehetővé. Ez a rögzítési mód gyors, viszonylag egyszerű és biztonságos.

Rögzítés csavarokkal betonra/aszfaltra

A rögzítéssel kapcsolatos nehézségek általában akkor fordulnak elő, ha a felület beton vagy aszfalt. Ebben az esetben is több megoldás létezik. Ha ez egy olyan hely, ahol hosszabb ideig lesz felállítva a sátor, és a hely felett tulajdonjoggal, vagy használati joggal rendelkezik, akkor a legjobb megoldás a dübelekkel és csavarokkal való rögzítés. Az eljárás gyakorlatilag megegyezik a sátorcövekkell való rögzítéshez, csak a rozsdamentes acél sátorcöveket betoncsavarokra cseréli. Ezzel a megoldással biztos lehet benne, hogy a sátor az erős szélnek is ellenáll.

Rögzítés kemény felületeken, súlyokkal

Leggyakrabban nem lehet megfúrni a felületet a sátor alatt. Ez normális, ha piacon vagy rendezvényen bérelt helyen kerül  felállításra a sátor. Ilyen helyen biztosan nem örülnének az aszfalt vagy beton kifúrásának. Még ilyen helyzetben sem kell pánikba esnie, az ideális megoldást a nehezékek jelentik. Ezek 10kg tömegű vízzel töltött műanyag tömbök. A sátor mindegyik lába mellett egy súlyt helyeznek el, amely közvetlenül a sátor lábához kötődik, így a sátrat nem mozdítja el még az erős szél sem.

Az előnye más súlyokkal összehasonlítva, hogy a vízzel töltöttek kiüríthetőek és használat után könnyen továbbszállíthatóak. Ezenkívül, ez a rögzítés a hevederekkel való rögzítéssel is kombinálható ha van rá lehetőség, hogy a sátrat egy fához, lámpához vagy pillérhez kikösse. Ez maximalizálja a rögzítést és biztonságban szentelheti az idejét fontosabb dolgoknak.

A rögzitésre a megoldások többnyire megtalálhatók ha józan ítélőképességünket használjuk. Ha adott esetben mégsem tudja, hogyan rögzíthetné a sátrát, lépjen kapcsolatba velünk és segítünk megoldást találni.