A sátrak rögzítése

Party sátraink legfeljebb 30km/óra erősségű széllökésekig használhatók. Ilyen esetekben a meteorológusok figyelmeztető előrejelzéseket adnak. Javasoljuk, hogy ilyen előrejelzés esetén ne építse fel a sátrat. 

Időnként az erős széllökések meglepetésszerűen is előfordulhatnak. Amennyiben lehetséges, „ésszerűen” kell felállítani a sátrat egy szélvédett helyen, például egy épület mellett. Váratlan időjárás-kilengés esetén ezzel minimálisra lehet csökkenteni a sátor megrongálásának veszélyét. 

A parti sátrak helyes használatához elengedhetetlen a sátrak rögzítése.
A rögzítés mindig specifikus, a felülettől függően. 

Rögzítés a talajban
Lágy felületeken (talaj, hó ...) szíjjakkal rögzítjük a sátrakat. Ebben az esetben a rögzítő cöveket a talajba verjük, és a szíjat a sátorhoz rögzítjük. A legolcsóbb és nagyon hatékony megoldás a roxor, amelyet egy építkezésen szívesen méretre vágnak.

Rögzítés szilárd felületen
Aszfalt, beton vagy talajburkolat esetén javasoljuk a sátor praktikus rögzítését vízzel töltött súlyokkal, melyek súlya megtöltve 10 kg. A vízzel töltött súly nem terheli meg annyira a gépkocsit, mint a beton – vagy acélsúly, mivel a súlyokat víz nélkül lehet szállítani. Ugyancsak elkerülhetők a szétszórt homokszemcsék, amelyekre homokzsákok alkalmazása esetén kell számítani, mivel azok idővel nem bírják a megterhelést, és szétszakadnak. Ezt a rögzítést javasoljuk még megerősíteni, amennyiben ezt a körülmények lehetővé teszik, a már említett „szíjjal történő rögzítéssel”, ahol a cöveket például egy közeli fával helyettesíthetjük.