Tel.: +36 204 103 948
Expodom.hu
Bevásárlókosár 0,00 Ft

A sátrak rögzítése

A könnyen összecsukható sátrak rögzítő rendszere földre és betonra

A könnyen összecsukható sátor helyes és biztonságos használatához elengedhetetlen  egy helyes és minőségi rögzítés. Sok ügyfelünknek csak néhány homályos elképzelése van a sátor rögzítéséről, vagy csak annyit tud, amit valaki „tanácsolt”, és ezáltal úgy gondolja, hogy sok dolog nem lehetséges.

A rögzítés azonban nem bonyolult, és a sátor bárhol rögzithető, csak meg kell ismerni a rögzitési lehetőségeket. Például, ha egy vásáron vagy egy kiállításon szeretne résztvenni jó ha előre tudja milyen felületen lesz. Ha egy sátrat szeretne a saját kertjében, vagy az ingatlanjára nem kell aggódnia.

A felülettől függetlenül mindig lehetséges a sátor rögzítése, úgy hogy ne repüljön el meg erős szél esetén se. Ha valódi biztonságérzetet szeretne, javasoljuk, hogy fektessenek be egy hexagon sátorba. A hexagon sátrak szélvédelme legfeljebb 30 km / h, amíg a meteorológusok erős széljelzést nem adnak. Tehát, ha csak "erősebb" szél fúj, csomagolja ki a sátrat, és gond nélkül fel szerelheti. A jó rögzítés segíti majd megmaradni a helyén.

Ahogy már írtuk: A horgonyzás főként attól függ, hogy melyik felületet akarjuk rögzíteni.

Rögzítés a földre

Ha a sátor alatti felület agyagos, vagy közönséges talaj, a rögzítés nagyon egyszerű. Alapvetően csak egyszerű csapszegek és pántok szükségesek, és biztonságosan rögzítheti a sátrat. A sátor minden lábánál szükség van egy készletre. Horganyzott csapszegeket forgalmazunk, amelyek nem rozsdásodnak, és az idő teltével is újnak néznek ki. A horgonyrúd átmérője 1 cm, hosszúsága 45 cm, ami elegendő biztonságot nyújt ahhoz, hogy a szélsőséges szél sem fogja lebontani. A heveder két részből áll, egy csattal, amely a kívánt hosszúsághoz igazodik.

A könnyebb tapadás érdekében használjon jó minőségű karabinert. Ez a rögzítési mód gyors, viszonylag egyszerű és biztonságos.

Rögzítése csavarokkal betonra / aszfaltra

A horgonyzással kapcsolatos nehézségek általában akkor fordulnak elő, ha a felület például beton vagy aszfalt. De ebben az esetben is több megoldás létezik. Ha ez egy olyan hely, ahol hosszabb ideig lesz telepítve a sátor, és a hely az Ön tulajdonában van, vagy terep rendezést csinálhat, a legjobb megoldás a dübelekkel és csavarokkal való rögzítés. Az eljárás gyakorlatilag megegyezik a csapszeggel, csak a rozsdamentes acél csapszegeket betoncsavarokkal cseréli. Ilyen megoldással biztos lehet benne, hogy a sátor erős szélnek is ellenáll.

Horgonyzó rendszer kemény felületeken, súlyokkal

Leggyakrabban nem lehet megfúrni a felületet a sátor alatt. Ez normális, ha a piacra vagy a rendezvényre bérelt helyeken kerül  felállításra a sátor. Ilyen helyen biztosan nem dicsérnék meg az aszfalt vagy beton fúrásáért. Még ilyen helyzetben sem kell pánikba esnie, az ideális megoldás a nehézékek. Ezek 10 kg tömegű vízzel töltött műanyag tömbök. A sátor mindegyik lába mellett egy súlyt helyeznek el, amely közvetlenül a sátor lábához kötődik, így a sátrat nem mozdítja el, még egy erős szél sem.

Az előny az, hogy a homoksúlyokkal összehasonlítva, a vízzel töltöttek, kiüríthetők, és használat után könnyen tovább szállíthatók. Ezenkívül ez a rögzítés a hevederekkel való rögzítéssel is kombinálható. Ha a tér lehetővé teszi, hogy a sátorot egy fához, lámpához vagy pillérhez kösse. Ez maximalizálja a horgonyzást, és biztonságban szentelheti az idejét fontosabb dolgokra.


A rögzitő megoldások mindig találhatók, csak egy egészséges józan paraszt logikát használjon. Ha azonban nem tudja, hogyan kell rögzíteni egy sátrat, lépjen kapcsolatba velünk, és megpróbálunk segíteni.

További cikkek a tanácsadáshoz