Tel.: +36 204 103 948
Bevásárlókosár 0,00 Ft

Hogyan válasszunk sátrat

A gyorsan összecsukható sátrak számos esemény szerves részévé váltak. Legyen szó családi rendezvényről, grillezésről, vagy esküvőről, a gyorsan összecsukható  sátrak tökéletes védelmet nyújtanak mind az eső, mind a nap ellen, a sátrak céges partikra is kiválóan alkalmasak.. Ha sátrat szeretne vásárolni, de nem tudja, melyiket válassza, segítünk a döntés meghozatalában.

A sátraknak többféle típusa ismert. A legelterjedtebbek a klasszikus csőszerkezetű sátrak és a gyorsan összecsukható, ollósszerkezetű (hamonika típusú) sátrak.

Csőszerkezet

A csőszerkezet valamivel olcsóbb, de az összeszerelése időigényes és összetett. Ha fontos, hogy gyorsan felállíthassa a sátrát, akkor a csővázas biztosan nem megfelelő az Ön számára. A sátorcsövek összerakása nem csak időigényes, de egy ember számára nagyon körülményes feladat.

A csőszerkezet instabil, a kis széllökések is felboríthatják.

Ollósszerkezet

Az ollós szerkezetű (vagy másképp: harmonika típusú), gyorsan összecsukható sátrakat a gyorsaság, a szállíthatóság és a könnyű tárolás jellemzik. Ellentétben a csővázas sátor felállításával, az ollós szerkezetű, gyorsan összecsukható sátor építése nem igényel semmilyen szerszámot, egy személy is gond nélkül fel tudja állítani.

A gyorsan összecsukható, ollós szerkezet kényelmesen szállítható és tárolható. Néhány perc alatt fel lehet állítani és belefér egy kisebb személygépkocsiba is, mivel összecsukva a leghosszabb oldal is csak 1,48m hosszú, hatszögletű alumínium szerkezetek esetében pedig 1,6m. Az összeszereléshez mindössze néhány percre van szüksége, ezáltal értékes időt takaríthat meg. A sátorváz elemei csavarral vannak összefogatva, így meghibásodás esetén az egyes alkatrészeket könnyen kicserélheti.

A sátor méretének kiválasztása

Egy nagyon fontos döntés a megfelelő sátorméret kiválasztása. Fontos tudnia, hogy mire szeretné használni és hány ember számára. Ha egy árusítóstandra van szüksége, akkor egy 2x2 méteres sátor csökkenti a bérleti költségeket. Ha egy nagycsaládos összejövetelt, vagy egy céges partit tervez, ahová sok embert vár, akkor a 6x3 méteres pavilonsátor biztosítaná leginkább a megfelelő helyet a szórakozáshoz a vendégei számára. A legnépszerűbb és legkedveltebb sátor a 3x3 méter alapterületű, amelyik sok célra felhasználható, lehet promóciós sátor, értékesítési stand, kerti pavilon, sátor céges partira, stb. A gyorsan összecsukható sátrak összetoldhatóak és kombinálhatóak, így szükség szerint hozhat létre különböző  méreteket és formákat.

A sátorváz anyaga

Egy másik fontos kérdés, amiben döntenie kell, az a sátorváz anyaga.

Acélváz

Ez egy alap- és legjobban értékesített gyorsan összecsukható sátorváz. A szerkezet nehezebb és a 30x30 mm-es átmérőjű támasztóláb biztosítja a megfelelő stabilitást. A nők azonban minden bizonnyal értékelni fogják az alumíniumváz szépségét, amikor egy gyorsan összecsukható sátor megvásárlásáról kell dönteniük.

Alumíniumváz

Lényegesen könnyebb és esztétikusabb, mint az acélváz. Könnyű szerkezete ellenére, az alumínium gyorsan összecsukható sátor elegendően stabil és erős.

Hexagonális alumíniumból készült váz

Azok, akik még nem döntöttek a megfelelő gyorsan összecsukható sátorról és valami különlegeset keresnek, azoknak biztosan tetszeni fog a hatszögű profilú váz. Ez egy professzionális harmonika típusú sátor, mely előkelőbb és robusztusabb, mint bármelyik másik sátor.  A robusztusságuk ellenére ezek a sátrak nem vesztették el a legnagyobb előnyeiket, mint a felállítás gyorsasága, a könnyű szállíthatóság és a könnyű tárolás. Ez a legerősebb alumínium vázszerkezet jelenleg a piacon. A támasztóláb hatszögletes alakja tökéletes stabilitást biztosít, és megfelelő rögzítés esetén, a sátor ellenáll a legszélsőségesebb időjárási viszonyoknak is.

Tető- és oldalfalak

Minden gyorsan összecsukható sátornak van egy tetőponyvája, amely Oxford 800D vízálló anyagból készült. Hat szín közül választhat: fehér, sárga, piros, zöld, kék és fekete. Szüksége van egy fehér tetőre és kék oldalfalakra? Nem gond, azt a színkombinációt választhatja, amelyik leginkább megfelel a terveinek, például a cége színeiben készülhet elő a sátor céges partira.

Az oldalfalakat egyszerűen, tépőzárral rögzítheti a tetőszerkezethez. Az oldalfalak védelmet nyújtanak a szél ellen, ezáltal az időjárás nem korlátozza a sátor használatát.

Rögzítés

Annak érdekében, hogy biztos legyen benne, hogy a sátrat nem kapja fel a szél, javasoljuk, hogy a sátrakat megfelelően rögzítse. A rögzítés legegyszerűbb módja a lábak terhelése nehezékekkel. Ezek a nehezékek vízzel vagy homokkal egyaránt tölthetőek és egymásra rakhatóak. A sátrat így szilárdan rögzítheti egy olyan felületen is, ahol nem lehet sátorcöveket, vagy dübelt használni.

A sátrakhoz hordozótáskát, védőzsákot és egyéb tartozékokat és alkatrészeket lehet vásárolni.